Hedendaags kan je niet meer om de benaming biosuperfoods heen. Opmerkelijk is dat er geen objectief verklaring of definitie is voor de term biosuperfoods. Biosuperfood nuttigen staat dus niet gelijk voor gezondheid, wat wel de bevorderd verbetert is een gevarieerd eetpatroon dat onder andere bestaat uit groente en fruitsoorten.

 

Hoezo superfoods?

Superfoods is beroemd omdat het bijzonder gezond schijnt te zijn. Op de televisie, in de krant en op het internet hoor je van alles omtrent deze healthy voedingsmiddelen. Deze rapporten pretenderen dat ze de meest gloednieuwe geteste oordelen weergeven. Ze verzekeren ons dat het nuttigen van deze voedselwaren ons lichaam de hulp geeft die we nodig hebben om aandoeningen en veroudering tegen te gaan. Maar zijn er ook concrete feiten over deze optimistische uitspraken?

 

Is superfoods daadwerkelijk gezondheidsbevorderend?

Superfoods is zo bekend geworden doordat de media ongefundeerd ongekende postieve kenmerken heeft gekoppeld aan deze voedselwaren. Sterker nog, de geleerdheid op dit gebied heeft aangetoond dat een aantal componenten van levensmiddelen en dranken in het bijzonder aantrekkelijk voor je kan zijn. Je moet dan weer niet vermoeden dat het eten van een handvol groepssoorten superfoods je gezondheid zal verbeteren. Kortom, er is geen hard geleerd bewijsstuk dat superfood een massieve rol speelt bij het stimuleren van gezondheid.

 

Superfood verricht geen wonderen

Als het gaat om het verzekeren van een evenwichtige inname van voedingsstoffen voor een goede welzijn, moeten we het aanbod van voedzame levensmiddelen in onze voeding verhogen. Een diversiteit van gezonde levensmiddelen is hiervoor onmisbaar, enkel een aantal varianten biosuperfoods consumeren is dus niet de bedoeling. In een heilzaam eetpatroon zitten veel meerdere groepssoorten groenten en fruit verwerkt. Veel Europese instanties bieden voedingsrichtlijnen om mensen te helpen dit te bereiken. Superfood zal enkel kleine meerwaarde met zich meebrengen, het verzekert je echter niet van een goede gezondheid.

gallery/superfoodbio2

Informatie omtrent biosuperfood