Nieuw voornemen

Afvallen doe je om verschillende redenen. Allemaal eerlijke manieren om af te vallen. Er is altijd een reden namelijk.

E-smoking: een gezonde manier om te stoppen met roken

Er is altijd veel discussie geweest over e-smoking als alternatief voor roken. Dat het minder ongezond is dan gewoon roken beamen de meeste mensen wel, maar volgens vele mensen is het verre van schadeloos. In dit blog zal in worden gegaan op de waarde e-sigaretten als alternatief voor gewone sigaretten.

Tabak is de meest schadelijke stof voor de longen in gewone sigaretten, en de nicotine die erin zit is een verslavende stof. E-sigaretten bevatten geen tabak, maar vaak nog wel een bepaalde hoeveelheid nicotine (dit is naar wens aan te passen). Ook bevatten ze nog een aantal andere schadelijke stoffen voor de gezondheid.

Logisch dus, dat het als een controversiële nieuwe trend wordt gezien. Nadat er meer en meer onderzoek naar e-smoking is gedaan, blijkt dat het een stuk minder schadelijk is dan veel mensen denken. In e-sigaretten ontbreken 4000 schadelijke stoffen voor de gezondheid die wel in gewone sigaretten zitten. Door de afwezigheid van tabak en deze andere stoffen is e-smoking naar schatting 700 keer minder ongezond dan gewoon roken.

Voor mensen die willen stoppen met roken is e-smoking dus een heel waardevol alternatief. Je kunt, om verslaving aan nicotine te remmen, de mate van nicotine in het roken langzaam maar zeker afbouwen. Daarnaast is e-smoking een veelzijdig alternatief, er zijn talloze e-liquids in talloze smaken te koop. E-liquids zijn de stoffen die worden gerookt bij e-smoking, de diverse dampen en daarbij horende smaken van e-smoking. Er zit voor iedereen wel e-liquid tussen waar ze alsnog (bijna) even veel van kunnen genieten als van gewoon roken.

Uiteindelijk kun je dus gewoon nog genieten van een e-sigaret zonder dat je je heel veel zorgen hoeft te maken om je gezondheid. Het rustmoment / genotmoment wat rokers vaak koesteren, kan er zo dus wel gewoon blijven. Rook jij veel en wil je je gezondheid sparen? Of wil je het roken helemaal afbouwen, maar dit in stapjes doen om sterke afkickverschijnselen te voorkomen? Dan is elektrisch roken zeker het proberen waard.