Als je wat kilootjes wilt verliezen, kan het soms vreselijk moeilijk zijn om de snacks te laten liggen. Vaak is het ook de gezelligheid die er bij komt kijken die je mist. Of ga je verveling tegen door te eten.

 

Verschillende nootjes

Noten zijn een goede snack, gezien ze veel gezonde vetten bevatten. Let er echter op dat je geen verwerkte nootjes zoals borrelnootjes met een randje eromheen neemt. Eet ook liever geen gezouten noten. Verder kun je helemaal kiezen wat jij lekker vindt: Walnoten, hazelnoten, amandelen, macedamia, cashewnoten, etc.
Wil je liever iets ‘zachters’? Ga dan voor een notenpasta. Deze kun je kopen van een biologisch merk zodat er geen onnodig toegevoegde spullen in zitten, of je kunt dit eenvoudig zelf maken! Dit kun je smeren op een mager toastje of nog beter: op een stukje fruit!

 

Een stukje chocola

Je gelooft het misschien niet, maar chocolade is helemaal geen ongezonde snack! Tenminste, als je pure chocolade eet. Hoe puurder de chocolade, hoe minder dikmakende stoffen er in zitten. Een leuke combinatie met de noten hierboven: zelf pindarotsjes maken! Het enige dat je hoeft te doen is pure chocolade smelten, hier je favoriete noten doorheen te roeren en deze in kleine hoopjes op een bakpapiertje te scheppen. Dan zet je ze in de koelkast tot het hard is geworden en Tada! Je hebt nu je eigen chocolade-noten snack.

 

Groente dip

Een goede knabbel voor ‘s avonds is wat stukjes groente nemen en daar een dipje bij maken. Denk aan stukjes bleekselderij, paprika, komkommer, tomaatjes, wortel, etc. Hierbij kun je een dipje maken door bijvoorbeeld magere yoghurt te mengen met wat kruiden. Maar je kunt ook verschillende soorten hummus maken om te dippen.

 

Eigen chipjes

Wil je iets dat nog dichter in de buurt van chips komt? Maak dan je eigen chips. Het ongezonde aan chips is meestal de hoeveelheid zout en olie die er nog op zit. Zelf kun je allerlei soorten chipjes maken in de oven. Je kunt dit doen met dunne plakjes cassave, zoete aardappel, appel of elk ander soort fruit

 

Popcorn

Als je popcorn bij een bioscoop haalt, zit dit bomvol olie en suiker of zout. Terwijl popcorn zelf helemaal niet slecht is! Het is gewoon een stukje maïs. Je kunt zelf popcorn maken in een pan, of je kunt een hete lucht popcorn maker aanschaffen. Er komt dan helemaal geen olie bij kijken; de maïs popt door enkel warme lucht. Je kunt er voor kiezen om zelf nog een beetje olie en zout toe te voegen, maar het beste is natuurlijk om het gewoon zo te eten. Je zult merken dat het heel anders smaakt dan de popcorn die je gewend bent en van zichzelf al veel smaak heeft.

gallery/snacks1

Wat zijn gezonde snacks?

gallery/snacks4
gallery/snacks3
gallery/snacks2